woensdag, september 22, 2021

De leukste caps

Het is moeilijk je een wereld voor te stellen zonder honkbal caps. Dat komt waarschijnlijk omdat het accessoire zo ingeburgerd is geraakt in ons dagelijks leven dat het vaak het eerste accessoire is waar we dagelijks naar toe gaan. Oorspronkelijk afkomstig uit het honkbalveld, is de honkbal cap duidelijk veranderd van een functioneel sportaccessoire naar een alledaagse essentieel dankzij de toegankelijkheid. Net als een grafisch T-shirt, is een baseballpet een gemakkelijke manier om je merk, team of stad openlijk te vertegenwoordigen, waardoor het een bijna tribale accessoire is.

Maar hoewel honkbal caps nog steeds worden gebruikt om te vertegenwoordigen, zijn ze niet allemaal versierd met teaminsignes of symboliek. Als je jezelf niet wilt onderscheiden als een geboren en getogen Amsterdam Pirates-fan, is er een schat aan minder partijdige stukken. Of je nu op zoek bent naar designer honkbal caps of iets basics om vermoeide ogen te bedekken, selecties van New Era, Fox en meer zullen aan de wensen voldoen.

New Era

Ik ben van mening dat, tenzij je een slagman bent voor de San Francisco Giants, het dragen van een baseballpet tijdens een wandeling naar de supermarkt een soort statement op zich is. Als zodanig is eenvoud koning als het gaat om de cap, en niemand maakt meer stijlvolle basics dan het New-Yorkse merk New Era.

New Era, gelanceerd door Ehrhardt Koch in 1920, combineert de punk en preppy stijlen van NYC om bij uitstek draagbare kleding te maken waarvan mensen zullen vragen waar je die T-shirts of tassen vandaan hebt. Hun caps zijn er in levendigere ontwerpen, maar het eenvoudige nummer met zes panelen met vleugelvoeten, in gedempte tinten zoals beige, koningsblauw, zwart en wit, zal een ingetogen uitstraling geven. Natuurlijk zijn er meer levendige honkbalpetten om op te gooien op een jazzfestival of een tropisch strandretraite, maar voor een zomer vol verblijf in de geboortestad is er geen cooler accessoire om casual te zijn dan die van New Era.

Fox

Ik ben van mening dat een pet eenvoudig moet zijn. Geen domme kleuren of talloze logo’s. Maar ik geloof ook dat het iets nodig heeft. Het lijkt gewoon alsof je een undercoveragent bent, te veel en je bent op een zondag om 17.00 uur op Glastonbury.

Dit, door Fox, is perfect, en krijgt de formule precies goed. Het is marineblauw, wat absoluut de beste petkleur is, met een mooi subtiel fox logo en misschien wel het beste van alles, het is gemaakt van de beste materialen. Ik weet zeker dat je het daarmee eens bent. Minder undercoveragent, meer undercover miljardair.

Brixton

De ontwerper van Brixton is bekend door zijn unieke stijlen en mooie caps. Zijn ervaring en expertise is te zien in de verschillende merken. Het komt allemaal samen in dit ingetogen, knallende stuk met zes panelen. De hele sfeer is erg door de hitte getroffen Mitteleuropean zomerskater, hoewel je natuurlijk niet verplicht bent om onzeker rond de South Bank te wiebelen op je ‘board’.

Online bestellen

Met deze unieke merken is er voor iedereen een bijpassende cap te vinden die aansluit bij zijn of haar stijl. Met meer dan 1000 producten in verschillende kleuren en soorten is High5shop ook zeker de moeite waard.

Must Read

Een houten zwembad

Houten zwembaden worden steeds populairder. Dit is niet heel gek, want houten zwembaden hebben een mooie natuurlijke en neutrale uitstraling waardoor het perfect in...

Goed bewegen en goede voeding zijn echt essentieel

Bewegen is belangrijk. Dat hoor je dagelijks. We zijn er aan gewend geraakt, maar misschien niet altijd mee bezig. Als een kantoor baan hebt...

Helpt yoga tegen tandenknarsen?

Heb je wel eens last van tandenknarsen? Dan is dat niet zo gunstig want je gebit kan er flink door afslijten. Daarnaast leidt knarsen...