dinsdag, september 21, 2021

Een houten zwembad

Houten zwembaden worden steeds populairder. Dit is niet heel gek, want houten zwembaden hebben een mooie natuurlijke en neutrale uitstraling waardoor het perfect in verschillende tuintypen past. Houten zwembaden zijn er in verschillende uitvoeringen en formaten en het materiaal is erg sterk. Wil jij nog meer te weten komen over houten zwembaden? Lees dan snel verder!

Welke opties biedt een houten zwembad?

Een houten zwembad is niet helemaal van hout, maar het is een zwembad met een houten ombouw. Kiezen voor een houten ombouw om het zwembad betekent kiezen voor sterk en duurzaam materiaal wat er chic uitziet. Je kunt kiezen uit verschillende formaten en vormen, zodat je voor een exemplaar kunt gaan dat perfect past bij jouw tuin. De meeste mensen kiezen ervoor om hun houten zwembad deels (⅔) in de grond te laten bouwen. Wil jij liever een opbouw zwembad of een volledig ingebouwd zwembad? Dat kan natuurlijk ook. Een opzetzwembad zorgt voor een opvallende look, ook is dit veiliger wanneer je kleine kinderen hebt. Zes- en achthoekige vormen zijn erg populair bij houten zwembaden, maar er zijn ook nog andere vormen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een rechthoekig houten zwembad geplaatst door Waterwellness.

Een verhoogd platform

Zowel bij een half ingebouwd zwembad, als bij een vrijstaand zwembad kun je een verhoogd platform maken wat gelijk loopt met de rand van het zwembad. Vanaf dit verhoogde platform kun je het zwembad inspringen of je kunt er lekker op zonnen. Ook wordt dit platform gebruikt om de steunconstructie van het zwembad iets te verbloemen.

Welke houtsoorten kan ik kiezen?

Er vallen niet alleen keuzes te maken met betrekking tot de vorm van het zwembad, maar ook zijn er verschillende houtsoorten waar je uit kunt kiezen voor de ombouw van het zwembad. Deze houten ombouw zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Meestal worden er duurzame houtsoorten gebruikt. Zo is rood noords grenen een zeer geschikte houtsoort voor een zwembad. Ook is tropisch hardhout een veelgebruikt materiaal voor zwembadranden, denk aan Iroko en Yellow Balau. Deze houtsoorten zijn zo geschikt omdat ze heel goed tegen vocht kunnen, dit is natuurlijk wel zo handig in het geval van een zwembad.

Hoe onderhoud ik het houten zwembad?

Hoe vaak er onderhoud nodig is en wat voor onderhoud er dan nodig is, hangt af van de houtsoort die gebruikt is. Hardhout heeft geen onderhoud nodig, andere soorten hout moeten ongeveer twee keer per jaar worden geverfd en ingeolied. Het zwembadwater wordt niet anders onderhouden dan bij andere zwembaden. Je kunt gewoon dezelfde spullen gebruiken om het water schoon te houden.

Must Read

Een houten zwembad

Houten zwembaden worden steeds populairder. Dit is niet heel gek, want houten zwembaden hebben een mooie natuurlijke en neutrale uitstraling waardoor het perfect in...

Goed bewegen en goede voeding zijn echt essentieel

Bewegen is belangrijk. Dat hoor je dagelijks. We zijn er aan gewend geraakt, maar misschien niet altijd mee bezig. Als een kantoor baan hebt...

Helpt yoga tegen tandenknarsen?

Heb je wel eens last van tandenknarsen? Dan is dat niet zo gunstig want je gebit kan er flink door afslijten. Daarnaast leidt knarsen...