donderdag, september 23, 2021

Helpt yoga tegen tandenknarsen?

Heb je wel eens last van tandenknarsen? Dan is dat niet zo gunstig want je gebit kan er flink door afslijten. Daarnaast leidt knarsen vaak tot hoofdpijn of kaakpijn en slaap je er slechter door. De meeste mensen knarsen namelijk ’s nachts en zetten de tanden zo hard op elkaar dat ze behoorlijk wat te lijden hebben.

Waardoor knarsen mensen met hun tanden?

Tandenknarsen kan allerlei oorzaken hebben. Het gebeurt vaak onbewust zodat het pas ontdekt wordt bij de tandarts die ziet dat je tanden snel afslijten. Of het wordt gehoord door je partner omdat het niet bepaald geluidloos gaat. Een van de oorzaken van tandenknarsen is stress. We leven nu eenmaal in een stressvolle maatschappij waarin alles druk is en snel gaat dus dat kan wel eens te veel worden.

Probeer een goede manier om te ontspannen te vinden

Waar de een dan onrustig wordt, gaat de ander wellicht knarsen. Om dit te voorkomen dien je dus rustiger te worden. Hoe je dit doet en goed ontspant kan voor iedereen weer anders zijn. Ga sporten voordat je naar bed gaat, lees een goed boek, doe een spelletje of denk eens aan yoga. Deze oefeningen werken voor veel mensen heel ontspannend en dat kan ook betekenen dan je niet meer knarst, dus het loont zeker de moeite dit te proberen. Wat voor manier van ontspannen je ook kiest, het kan zeker een bijdrage leveren aan de strijd tegen stress en tandenknarsen.

Kijk of een gebitje wat voor jou is

Doet yoga het niet voor jou? Dan kun je ook eens kijken of een speciaal gebitje iets voor je is. Dit draag je ’s nachts waardoor je niet kunt tandenknarsen. Er zijn verschillende soorten gebitjes te koop dus kijk altijd eerst goed rond wat er verkrijgbaar is en wat je het beste aanstaat om te dragen.

Houd je tong schoon met een speciale schraper

Heb je regelmatig last van aanslag op je tong? Dan kan deze witte gloed er voor zorgen dat je tevens een slechte adem krijgt. De aanslag wordt veroorzaakt door bacteriën dus deze dien je daarvoor aan te pakken. Dit kun je met verschillende middelen doen waaronder met een speciale tongschraper. Hiermee schraap je, vaak met behulp van een mondgel, de bacteriën van de tong af. Daarna even goed spoelen met mondwater zodat de restjes weg zijn en je mond weer schoon en fris is. Weer een zorg minder en je adem zal lekker fris ruiken.

Must Read

Een houten zwembad

Houten zwembaden worden steeds populairder. Dit is niet heel gek, want houten zwembaden hebben een mooie natuurlijke en neutrale uitstraling waardoor het perfect in...

Goed bewegen en goede voeding zijn echt essentieel

Bewegen is belangrijk. Dat hoor je dagelijks. We zijn er aan gewend geraakt, maar misschien niet altijd mee bezig. Als een kantoor baan hebt...

Helpt yoga tegen tandenknarsen?

Heb je wel eens last van tandenknarsen? Dan is dat niet zo gunstig want je gebit kan er flink door afslijten. Daarnaast leidt knarsen...