zaterdag, mei 25, 2024

Het is momenteel de hot sport, maar weet je eigenlijk wel wat Sup(pen) is?

Als je de afgelopen jaren naar het strand, het meer of de rivier bent geweest, heb je ongetwijfeld gemerkt dat een toenemend aantal mensen gracieus, schijnbaar staand, over het water gleed op een surfplank. Op het eerste gezicht lijkt het misschien onwerkelijk. Maar als je beter kijkt, realiseer je je dat deze mensen op surfplanken staan en zichzelf met een peddel over het water voortbewegen.

Een ander ding dat je waarschijnlijk zal hebben opgemerkt, is dat deze boards in veel verschillende maten en stijlen verkrijgbaar zijn, en dat hun gebruik net zo divers en gevarieerd is als de mensen die erop varen; van gezinnen die zich vermaken op het strand tot singles die ze gebruiken voor yoga, surfen, hardlopen, atletische training.

Het is vooral een leuke sport , die alleen of met anderen kan worden beoefend. Het is een betaalbare sport, voor iedereen toegankelijk. Iedereen kan het beoefenen! Het kan daarom worden gedaan met vrienden van verschillende niveaus, met familie of alleen. Suppen stelt je in staat om plezier te hebben tijdens een tocht , maar ook om echte prestaties te verrichten.

Blijf in balans en geniet van de natuur.

SUP is de afkorting voor ‘Stand Up Paddleboarding’ en is een leuke en gemakkelijk toegankelijke peddelsport met Hawaiiaanse afkomst. Kortom, je kunt het omschrijven als op een surfplank staan en een peddel gebruiken om jezelf voort te bewegen. SUP boards zijn vaak langer, breder en hebben meer drijfvermogen dan een traditioneel surfboard, waardoor je er comfortabel op kunt balanceren. Op deze manier is SUPpen gemakkelijker om te doen. Iedereen, van 7 tot 77 jaar oud, man of vrouw. Een supboard helpt je om je figuur vorm te geven en verbetert je balans, het is een geweldige manier om in je eigen tempo buiten te sporten.

SUPpen is een watersport die je absolute vrijheid geeft.

Stand Up Paddle is een sport die buiten wordt beoefend , en op elk type water (oceaan, zee, vijver, meer, rivier…). Je kunt dus sporten en er even helemaal tussenuit zijn in een uitzonderlijke omgeving en het beste uit de natuur en de elementen om je heen halen. Op een supboard kan je ook van de gelegenheid gebruikmaken om je eigen regio eens op een geheel andere manier te verkennen, eens op zoek te gaan naar nieuwe plaatsen/plekken.

Net als fietsen, en naarmate we ervaring, techniek en behendigheid opdoen, kunnen we in bijna alle weersomstandigheden op een supboard staan. Staand peddelen is een hit in Nederland en je kunt veel leuke buitenervaringen beleven, zowel in de stad als op het water.

Kijk voor nog meer Supboard informatie op https://www.supboard-99.nl

Must Read

Schoenenzaak Hengelo

In het hart van Hengelo bevindt zich een schoenenzaak die niet alleen bekend staat om zijn uitgebreide collectie stijlvol schoeisel, maar ook om zijn...

Yoga voor beginners: 5 essentiële tips om te beginnen

Yoga is een eeuwenoude praktijk die zowel fysieke als mentale voordelen biedt. Voor beginners kan het echter intimiderend lijken om met yoga te beginnen....

Het selecteren van de perfecte schapenvacht voor jouw interieur

Schapenvachten kunnen een geweldige aanvulling zijn op uw interieur. Ze brengen niet alleen een vleugje natuurlijke schoonheid en luxe in uw huis, maar ook...