zaterdag, oktober 24, 2020

Lekker én gezond eten? Volg deze 3 tips!

We houden er allemaal van om lekker te eten. Dat is nou eenmaal zo. Het is echter wel belangrijk dat er een juiste balans tussen lekker en gezond eten wordt gecreëerd. Je voedingspatroon is namelijk van groot belang wanneer het gaat om je gezondheid. Daarom is het ook aangeraden om ongezond eten zoveel mogelijk te vermijden. Het is namelijk prima mogelijk om zowel lekker als gezond te eten. In deze blog geven we je 3 tips om lekker én gezond te eten!

3 tips voor lekker én gezond eten

Gezond eten kan ongetwijfeld lekker zijn! Je hoeft niet (alleen) ongezond te eten om ervan te genieten. Zie hieronder onze 3 tips voor lekker én gezond eten!

  1. Combineer voeding
  2. Vette voeding (omega 3)
  3. Vervang koolhydraten door groenten

Hieronder lichten we de tips toe!

1.Combineer voeding

Bepaalde voeding kun je wellicht niet zo lekker vinden als je het normaal eet, maar kan wel erg lekker worden als je het combineert met andere producten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn een bloemkoolpizza met gezonde ingrediënten (tomatensaus, gegrilde groenten en kip), rijstwafels met kipfilet en kwark met fruit (aardbeien, banaan en/of druiven). Velen vinden zulke combinaties zeer lekker.

2. Vette voeding (omega 3)

Over het algemeen denkt men regelmatig dat vette voeding ongezond is. Dat is echter niet het geval, vooral niet wanneer het gaat om omega 3. Dit is een vetzuur met vele gezondheidsvoordelen, onder andere voor je hart en hersenen. We eten er in Nederland niet altijd voldoende van. Omega 3 is vooral te vinden in vette vis zoals makreel en zalm, maar ook in noten (vooral walnoten). Velen vinden dit lekker eten, en het valt ook weer te combineren met andere producten (kwark met walnoten en honing is een heel populair recept!). 

3. Vervang koolhydraten door groenten

Door koolhydraten te vervangen met groenten, eet je een stuk gezonder. Een voorbeeld hiervan is de eerder genoemde bloemkoolpizza (met bloemkool bodem), maar ook slawraps. Hiermee bespaar je in calorieën en eet je meer groenten, wat belangrijk is voor onze gezondheid. Bovendien is het ook nog eens lekker!

Hulp met voeding nodig? 

Hopelijk hebben deze drie tips je geholpen om gezond en tegelijkertijd lekker te eten. Vind je het echter nog steeds lastig om in het algemeen juiste keuzes te maken wat betreft voeding? Dat is iets waar velen mee zitten. Een oplossing hiervoor is om voedingsadvies aan voedingsdeskundigen te vragen. Voedingsdeskundigen kunnen je vragen beantwoorden en je helpen met je voedingspatroon. 

Must Read

De fitnessroller: wat, waarom en hoe

Self-myofascial release, beter bekend als foam rollen, is de laatste jaren uitgegroeid tot een dagelijkse activiteit van vele sporters. De fitnessroller staat in Duitsland...

Lekker én gezond eten? Volg deze 3 tips!

We houden er allemaal van om lekker te eten. Dat is nou eenmaal zo. Het is echter wel belangrijk dat er een juiste balans...

Een mooie riem

Het lijkt zo van zelf sprekend als je je aankleed om een riem er bij te pakken. Heren riemen worden al jaren lang gedragen...