donderdag, juli 9, 2020

Lekker variëren met de pinda

De pinda is een populaire snack. Er gaat geen feestje voorbij of de pinda wordt als snack geserveerd. Ook in cafés staan er vaak pinda’s op tafel en ook op de bar is de pinda te vinden. Dat veel mensen deze snack lekker vinden, is niet zo vreemd. Er zijn namelijk veel varianten van te koop. Zo kun je pinda’s in dop kopen, maar ook gepelde gezouten pinda’s. Ook de chocolade pinda valt vaak erg goed in de smaak. Maar met pinda’s kun je meer. Zo kun je de heerlijkste gerechten verrijken met de pinda, maar ook lekkere koeken of cakes bakken.

De peulvrucht pinda

Pinda’s worden vaak omschreven als heerlijke noten. Toch is de pinda geen noot, maar een peulvrucht. Deze peulvrucht groeit aan de pindaplant en rijpt ondergronds totdat ze geoogst kunnen worden. Na het oogsten moet je ze eerst drogen voordat ze gegeten kunnen worden. Pinda’s zitten boordevol belangrijke mineralen en vitamines en bevatten daarnaast ook veel eiwitten. Anders dan andere noten, bevat de pinda erg veel vet en zijn pinda’s erg calorierijk. Toch zijn dit gezonde vetten en kan een handje pinda’s per dag zeker geen kwaad. Kies dan wel de ongezouten, pure variant in plaats van gezouten pinda’s, chocolade pinda’s of suikerpinda’s.

Pinda’s in gerechten

Niet alleen als snack is de pinda erg populair, ook als toevoeging aan gerechten, is de pinda zeer geschikt. Met name rijstgerechten lenen zich uitstekend voor pinda’s. Het geeft je rijstgerechten net even wat extra’s. Ook salades krijgen een extra bite door pinda’s toe te voegen. De pinda kan ook als hoofdingrediënt gebruikt worden van het gerecht. Pindasoep is bijvoorbeeld erg smaakvol, maar ook de pindasaus is heerlijk bij verschillende vleesgerechten. Hou je meer van zoet en bakken? Bak dan eens heerlijke pindakoeken.

Pinda’s kopen

Pinda’s kun je kopen in een supermarkt, op de markt, maar ook online. De kwaliteit verschilt vaak enorm. Van de markt en online zijn de pinda’s vaak heerlijk puur en vers. Er zijn zelfs marktkramen waar ze de pinda’s vers voor je branden. De pinda’s in supermarkten kennen vaak een toevoeging van smaak-, kleur- en geurstoffen. Dankzij deze toevoeging zijn de pinda’s bijvoorbeeld langer houdbaar. Heb je verse pinda’s gekocht? Dan is het belangrijk deze goed afgesloten te bewaren op een donkere plek. Ze worden vrij snel zacht en verliezen dan in smaak. En dat zou uiteraard zonde zijn.

 

Must Read

Lekker variëren met de pinda

De pinda is een populaire snack. Er gaat geen feestje voorbij of de pinda wordt als snack geserveerd. Ook in cafés staan er vaak...

Psychische problemen tijdens corona

Voelt u zich in deze corona tijd eenzaam? Denkt u er wel eens aan om een einde aan uw leven te maken? Heeft u...

Geblesseerd en toch in beweging blijven: hoe pak je het aan?

Heb je een blessure of gaat bewegen wat minder makkelijk dan voorheen, dan kan de verleiding groot zijn om niet of nauwelijks meer actief...