dinsdag, september 21, 2021

Meditatiekussens, de moeite waard om te gebruiken?

Er heerst een beetje discussie over het feit of het gebruik van meditatiekussens in de praktijk nu wel of niet noodzakelijk is. Heel wat mensen zijn van mening dat dit eigenlijk niet het geval is. Dit gezegd hebbende zijn er dan weer andere mensen die net wel vinden dat het, het mediteren ten goede komt. Eén ding weten we in ieder geval wel zeker en dat is dat meditatiekussens in heel veel verschillende uitvoeringen op de markt zijn terug te vinden. Ben jij ook benieuwd naar welke verschillende uitvoeringen dit precies allemaal zijn? Dan kunnen we je alleen aanraden om je even te verdiepen in de hieronder terug te vinden informatie.

Over welke vorm moet je meditatiekussen beschikken?

De inleiding van deze pagina heeft eigenlijk al duidelijk gemaakt dat er op de markt verschillende soorten meditatiekussens zijn terug te vinden. Dat maakt de keuze er voor jou wellicht niet meteen eenvoudiger op. Dat hoeft geen probleem te zijn. De vorm waar een meditatiekussen over dient te beschikken wordt in de praktijk hoofdzakelijk bepaald door het soort meditatie-oefeningen die je graag zou willen uitvoeren. Ben jij bijvoorbeeld iemand die vaak in lotushouding plaatsneemt? In dat geval zal je waarschijnlijk vrij lenig zijn in je heupen en je knieën. In deze situatie is een laag meditatiekussen wellicht voldoende.

Ben jij eerder iemand die niet zozeer in lotushouding gaat zitten, maar verkies jij de welbekende kleermakerszit? In dat geval wordt het een ander verhaal. Daar waar je in bovenstaande situatie wellicht voldoende hebt aan een wat platter kussen zoals bijvoorbeeld de halve maan meditatiekussens kan dat in deze situatie anders zijn. Een wat hoger en bovendien rond meditatiekussen zal dan wellicht de beste keuze zijn voor jou. Wil je graag in alle omstandigheden kunnen rekenen op de best mogelijke meditatiekussens van allemaal? Dan kan kiezen voor een kussen waarbij de vulling naar wens kan worden aangepast in de praktijk de meest interessante keuze zijn van allemaal.

Hou ook rekening met de hygiëne van je kussen!

Het is vanzelfsprekend dat meditatiekussens niet alleen maar verkrijgbaar zijn in verschillende vormen. Ook de materialen waarvan ze zijn gemaakt kunnen in de praktijk niet onaanzienlijke verschillen vertonen. Iets waar je bij het kopen van één van de verschillende meditatiekussens op de markt steeds rekening mee dient te houden heeft betrekking tot bijvoorbeeld de hoes waar het kussen over beschikt. Is deze hoes bijvoorbeeld te verwijderen of niet? Veel mensen denken dat dit een mogelijkheid is bij alle verschillende soorten meditatiekussens die er op de markt zijn terug te vinden, maar dat is zeker niet correct.

Match je meditatiekussen met je meditatieruimte

Vroeger werd er in het merendeel van de gevallen voor gekozen om buiten te mediteren. Tegenwoordig is dat niet langer het geval. Veel mensen beschikken zelfs in hun woning over een geheel eigen meditatieruimte die specifiek voor het mediteren werd ingericht. Geldt dat eveneens voor jou? In dat geval zal je wellicht graag hebben dat de stijl van je kussen zal matchen met de stijl van de ruimte. Laat je hierbij dan ook inspireren door Yoga-Pilatesshop. Ook dit kan dan ook in de praktijk zeker een punt zijn om even bij stil te blijven staan tijdens je zoektocht naar het best mogelijke meditatiekussen.

Must Read

Een houten zwembad

Houten zwembaden worden steeds populairder. Dit is niet heel gek, want houten zwembaden hebben een mooie natuurlijke en neutrale uitstraling waardoor het perfect in...

Goed bewegen en goede voeding zijn echt essentieel

Bewegen is belangrijk. Dat hoor je dagelijks. We zijn er aan gewend geraakt, maar misschien niet altijd mee bezig. Als een kantoor baan hebt...

Helpt yoga tegen tandenknarsen?

Heb je wel eens last van tandenknarsen? Dan is dat niet zo gunstig want je gebit kan er flink door afslijten. Daarnaast leidt knarsen...