vrijdag, september 30, 2022

Met een personal trainer kan jij je goede voornemens misschien waarmaken!

Je kent het wel, elk jaar opnieuw komt het terug: “3,2,1… Gelukkig nieuwjaar! Als goed voornemen ga ik dit jaar proberen om meer te sporten!”.Keer op keer maak je deze belofte. Maar even snel als je ze maakte verdween ze. Tot enkele maanden later je beste vriend je plots overtuigd om mee te gaan naar de fitness. Of je vriendin vraagt je om samen te gaan joggen. Elke keer opnieuw begin je er met volle moed aan. Helaas hou je het nooit lang vol. Misschien was het met een personal trainer anders geweest… Hieronder zal ik uitleggen wat een personal trainer voor jou kan betekenen en op welke vlakken hij jou kan begeleiden.

Wat doet een personal trainer precies?

Een personal trainer focust voornamelijk op 2 aspecten. Enerzijds verzorgt en steunt hij je bij jouw work-outs, anderzijds pakt hij ook je voeding en leefgewoontes aan. Het is meer dan go, go, go roepen langs de zijlijn!

Training

De meeste mensen stellen zich een personal trainer voor als iemand die naast jou zit te tellen hoeveel sit-ups je reeds hebt gedaan. Toch doet een personal trainer heel wat meer dan dat. Op het fysieke gebied zal hij in de eerste plaats naar jou luisteren. Wat is je doel met het sporten. Algemene conditie opkrikken, spiermassa opbouwen of lichaamsvet verbranden… Elke reden is goed om je tot een trainer te richten. Maar elke vorm van sport heeft een andere aanpak nodig. Jouw trainer zal voor jou een persoonlijk training schema opstellen. Sommige trainingen zal je met hem doorlopen, andere moet je thuis alleen uitwerken. Je trainer zal je motiveren om tot het uiterste te gaan, om ervoor te zorgen dat je niet zomaar opgeeft. Door de juiste motivatie zal je ook naast de trainingen gemotiveerder zijn. Ook in het dagelijkse leven kan dit zijn vruchten afwerpen. Als je je fit voelt en doorzettingsvermogen hebt, kan je de wereld aan!

Voeding & lifestyle

Naast de fysieke training is het uiteraard ook belangrijk om je voedingsgewoonten bij te stellen. Voor mensen die spiermassa willen opbouwen, zal het net belangrijk zijn om op het juiste moment voldoende calorieën en proteïnen tot je te nemen. Om aan je algemene conditie te werken, is vooral gezonde voeding belangrijk. Voeding hangt ook samen met je leefstijl. Je kan niet en, en. Je moet meer denken aan of, of. Het is bijvoorbeeld geen probleem om een koekje of een ijsje te nemen, maar wanneer je ze beiden neemt is dit nefast voor jouw trainingsschema. De personal trainer zal jou dit allemaal uitleggen en met jou afspraken maken. Ook zal hij je wijzen op andere noodzakelijke veranderingen in je leefstijl. Zoals bijvoorbeeld laat gaan slapen of roken. Hoewel je dit alleen misschien niet zou aanpakken, kan een personal trainer je net die extra motivatie en stimulatie bieden. Om je te stimuleren zal je coach ook in de verf zetten wat je al hebt verwezenlijkt en je op weg zetten voor je volgende doel!

Bij Personal Trainer Rotterdam Vind je extra informatie over wat een personal trainer allemaal voor je kan betekenen. Neem daarom zeker een kijkje op de site via bovenstaande link.

Must Read

Hoe gezond ben je eigenlijk?

Hoe gezond ben je eigenlijk? Dit is een vraag die veel mensen stellen, maar waar ze geen antwoord op hebben. De waarheid is dat...

De reinigende kracht van de adem

Je kunt meer dan een maand zonder voedsel zonder grote gezondheidsproblemen. Je kunt een paar dagen zonder water, voordat ernstige uitdroging optreedt. Je kunt...

Waarom trampoline ook goed is voor je lichaam

Bewegen, het is algemeen bekend dat bewegen erg gezond is. Of het leuk is is een tweede. Over het algemeen vindt met hardlopen niet...