zaterdag, juli 4, 2020

Relatieproblemen vanwege de thuis-quarantaine

Gedurende deze bizarre tijden vanwege het coronavirus zijn heel veel mensen genoodzaakt om thuis te werken in plaats van dagelijks op kantoor en dus zitten we veel meer thuis dan normaal het geval is. Als dit voor beide personen in een relatie geldt, betekent het dat je continu op elkaars lip zit en er dus makkelijker en sneller irritaties kunnen ontstaan. Dit is natuurlijk heel normaal in deze situatie, maar je wilt niet dat je relatie eronder gaat lijden. Daarom wordt er in deze blog ingegaan op hoe jij ervoor kan zorgen dat de liefde zal blijven overwinnen in jullie relatie! 

Blijf goed communiceren met elkaar

Goede communicatie is essentieel in een relatie. Al helemaal als je de hele dag met elkaar moet zijn. De meeste ruzies ontstaan namelijk door opgekropte frustraties die er ineens allemaal tegelijk uit kunnen komen. Om dit te voorkomen, is het belangrijk dat je kleine dingen blijft uitspreken naar elkaar. Wees hierin duidelijk, je kan best direct vragen “Schat, zou je alsjeblieft op …. willen letten?”. Zo weet je partner meteen waar de irritatie zit en kan hij of zij daaraan werken. Dit voorkomt het opkroppen en grote ruzies! 

Maak afspraken over persoonlijke ruimte

Als je met z’n tweeën op een relatief kleine oppervlakte woont, bijvoorbeeld in een klein appartement, dan is het belangrijk om afspraken te maken over persoonlijke ruimte. Elk persoon heeft het wel eens nodig om even alleen te zijn, maar als je de hele dag samen op een kleine oppervlakte zit, gaat dat natuurlijk wat lastiger. Spreek daarom samen af dat je het aangeeft als iemand even me-time nodig heeft en laat elkaar dan ook even met rust. Dit kan al heel wat irritaties voorkomen!

Relatietherapie aan huis

Als het echt niet lekker zit in je relatie en je het ook niet via bovenstaande manieren op kan lossen, is het een goed idee om een relatietherapeut in te schakelen. Een relatietherapeut kan je helpen als je er samen niet uit komt en nieuwe inzichten nodig hebt. Omdat het nu natuurlijk de bedoeling is om zoveel mogelijk thuis te blijven, kun je ook voor relatietherapie aan huis kiezen. Wellicht kan dit jullie helpen in een nieuwe stap binnen de relatie.

Must Read

Lekker variëren met de pinda

De pinda is een populaire snack. Er gaat geen feestje voorbij of de pinda wordt als snack geserveerd. Ook in cafés staan er vaak...

Psychische problemen tijdens corona

Voelt u zich in deze corona tijd eenzaam? Denkt u er wel eens aan om een einde aan uw leven te maken? Heeft u...

Geblesseerd en toch in beweging blijven: hoe pak je het aan?

Heb je een blessure of gaat bewegen wat minder makkelijk dan voorheen, dan kan de verleiding groot zijn om niet of nauwelijks meer actief...