woensdag, september 22, 2021

Yogashirt kopen: voor dames én heren

Bij sporten is het belangrijk om comfortabele kleding te dragen. En bij yoga geldt dat zelfs nog meer. Je wilt alle mogelijke bewegingsvrijheid hebben om te kunnen rekken en strekken. Dan moet niet een broek of shirt je in de weg zitten omdat het knelt. Een speciaal yogashirt is wel een aanrader. Niet alleen omdat het echt heerlijk comfortabel om je bovenlichaam valt, maar ook omdat er zulke leuke hippe shirts te vinden zijn. Comfort is erg belangrijk voor een yogashirt of -broek, maar je moet je er ook goed in voelen. Anders helpt het je nog niet.

Welk yogashirt kopen?

Op die vraag is lastig antwoord te geven. Jij moet het yogashirt dragen en jij moet je er vooral fijn in kunnen bewegen. Misschien vind je het fijner als een shirt wat strakker zit of misschien juist helemaal niet. En dan heb je ook de keus of je voor een t-shirt gaat of lange mouwen prettiger vindt. Sommige mannen en vrouwen gaan het liefst voor een tanktop.

Ook waar je shirt van gemaakt is bepaalt hoe comfortabel het zit. Katoen ademt goed, maar zit geen stretch in. Terwijl de een liever katoen draag juist omdat het lekker zit en ademt, vindt de ander stretch belangrijk omdat het fijn meebeweegt, zodat je alle poses makkelijker kunt uitvoeren.

Gewone sportkleding kun je dragen, maar biedt je lang niet zoveel bewegingsruimte als yogakleding. Een strakke joggingbroek kan zelfs van je billen glijden als je met je hoofd voorover hangt.

Yoga oorspronkelijk alleen voor mannen

Je hebt het vast wel gemerkt. Een simpele zoekopdracht op het naar yogashirts of yogakleding en je komt uit bij een hele collectie voor dames. In Nederland wordt het dan ook door veel vrouwen beoefend. Maar wist je dat yoga vroeger alleen door mannen werd gedaan?

Yoga bestaat al meer dan 2000 jaar en komt uit India. De zogeheten mannelijke ‘Yogi’s’ woonden vaak ver van de bewoonde wereld, hadden niet veel bezit en wrongen zich letterlijk in allerlei bochten voor een aalmoes. Dat deden ze ook om hun leven te wijdden aan hoge spiritualiteit.

Tegenwoordig doen dus vooral veel vrouwen aan yoga, maar ook steeds meer mannen (her)ontdekken deze populaire bezigheid. Het idee van yoga is dat je met behulp van oefeningen je zenuwstelsel helpt om beter in balans te komen. Je stress levels gaan erdoor omlaag en ook helpt het je om psychologische klachten te verminderen. En dat is dus voor zowel vrouwen als mannen wel zo prettig.

Yogashirt en bijpassende harembroek?

Shirt gevonden? Maak je outflit compleet met een bijpassende yogabroek. En waar de een kiest voor een strakke legging, wil de ander ook nu iets wat lekker ruim zit: een harembroek. Voelt alsof je helemaal geen broek aan hebt. En doe dat hippe yogashirt erbij en je bent helemaal klaar om die oefeningen te doen. Wat overal kan natuurlijk: van je woonkamer tot hotelkamer. Even een momentje voor jezelf in een outfit waar je helemaal thuis in voelt.

 

Must Read

Een houten zwembad

Houten zwembaden worden steeds populairder. Dit is niet heel gek, want houten zwembaden hebben een mooie natuurlijke en neutrale uitstraling waardoor het perfect in...

Goed bewegen en goede voeding zijn echt essentieel

Bewegen is belangrijk. Dat hoor je dagelijks. We zijn er aan gewend geraakt, maar misschien niet altijd mee bezig. Als een kantoor baan hebt...

Helpt yoga tegen tandenknarsen?

Heb je wel eens last van tandenknarsen? Dan is dat niet zo gunstig want je gebit kan er flink door afslijten. Daarnaast leidt knarsen...